dimarts, 29 de març del 2011

Sandalies d'escuma Capítol 8

Aplec a Sant Maurici.
   En cert sentit, però, jo retrobava el, meu avi estimat; a dalt d'el turó, dominant la plana ho hi ha la ermita de Sant Maurici, al costat de les ruïnes del castell de Malavella, el dia de l'Aplec. Els pares que parlaven amb uns coneguts de Sils, d'on ells en venien i d'altres que feien la coneixença llavors. Ell i tota la quitxalla devien jugar a empaitar-se  o bé a pilota amb una pinya, fins a l'hora de la Missa, i que segur que el sermó el deurien de trobar molt llarg i era difícil estar-se quiets. Al sortir ja estava la cobla preparada per tocar sardanes i els balladors per ballar-les; tothom amb les seves espardenyes ja que llavors no es feia servir es pot dir res més, i els nois també amb faixes.
  Ja de més gran un jove gallard, alt i molt ben plantat, simpatic i molt alegre, rodejat de pubilles i ell empaitant-les per fer-les una moixaina i  dir-les una floreta a cau d'orella.
  Fa molts anys, jo era petita i junt amb ell, l'avia, els pares, germa , tiets i cosins vam anar aquest aplec. Va ser un dia inmillorable, i per acabar d'arrodonir-lo es va trobar un billet de 25,-ptas a seures a terra al costat d'un pi, la seva cara de sorpresa amb una mitja rialla  que el caractaritzava. restaran sempre dintre meu. 

2 comentaris: